Tijdelijke afsluiting fietspad langs de Doorslag

Het fietspad langs de Doorslag is vanaf woensdag 20 november tot en met vrijdag 20 december afgesloten voor fietsers. Tussen de Koekoekslaan en kruising met de Roerdomplaan wordt het fietspad verbreed en tevens wordt er een voetpad gelegd in de berm langs de Doorslag. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente en met subsidie van BRU (Bestuur Regio Utrecht).

Ook wordt nog dit jaar de vernieuwde voetgangersbrug over de Doorslag geplaatst. De brug komt ter hoogte van kinderboerderij IJsselstee en Meerkoetsingel. Deze brug is januari 2010 verwijderd wegens de slechte staat en moest vervangen worden. Vanaf de week van 18 november worden de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. De brug ligt eind december op zijn plek.

De verbreding van het fietspad is in het kader van het opheffen van de fietsknelpunten in de stad. Het fietspad is een doorgaande route voor fietsers van en naar IJsselstein en Houten maar is op dit gedeelte betrekkelijk smal. Om het fietsen te bevorderen, wordt nu de verbreding gemaakt en krijgt het fietspad tevens een rode kleur. Het voetpad dat wordt aangelegd, is een logisch vervolg van het voetpad dat al langs de kade is aangelegd tot de kruising met de Koekoekslaan. Tijdens de afsluiting is er een omleidingsroute voor fietsers en bromfietsers door de wijk. Deze omleidingsroute wordt aangeduid met omleidingsborden. De omleiding gaat door de wijk via de Lepelaar en de Sneeuwgans door de Pijlstaart over de Koekoekslaan weer terug naar de Doorslag en omgekeerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren