Katern

Brand in sloopwoningen aan de Handelskade

In een slooppand aan de Handelskade in Vreeswijk is dinsdagavond 25 februari j.l. brand uitgebroken. Een aantal eenheden, waaronder de hoogwerker uit Vianen was ter plekke. Door de inzet van de hoogwerker kon de brandweer voorkomen dat de brand uitslaand werd. De gemeente liet weten dat er mogelijk asbest zou zijn vrijgekomen. Later werd gemeld door de Veiligheidsregio dat dit niet geval was.

De brandweer gaf rond 19.55 uur het sein brandmeester. Omwonenden moesten tijdens de brand ramen en deuren gesloten houden, maar inmiddels is er geen gevaar meer voor de omgeving. Buurtbewoners hebben in het verleden al geprotesteerd tegen deze vervallen panden en waren bang voor brandstichting. De oorzaak van de brand is nog niet bekend maar vermoed wordt dat de brand is aangestoken. De brandweerlieden hadden het vuur na ongeveer anderhalf uur onder controle. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Onze fotograaf Frits Kleppe was ter plekke en maakte de foto’s. (Klik op het fotocameraatje hieronder voor de foto’s)

NOOT d.d. 26 februari 2014: De brand die dinsdagavond woedde in een slooppand in Nieuwegein, is waarschijnlijk aangestoken. Dat meldt de politie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren