Cultuur-historische bouwvallen in Nieuwegein?

In de spaarzame momenten (door de weersomstandigheden) die ik al fietsend de afgelopen dagen in onze mooie gemeente heb doorgebracht zijn mij een tweetal zaken gewaar geworden die veel aandacht behoeven, het betreft een tweetal panden in onze gemeente die in deplorabele staat verkeren.

Het eerste pand, de (voormalige directiewoning op het Henkelterrein), is gelegen aan het Vreeswijkse pad tegenover de Herenstraat. Het pand is cultuurhistorisch van grote waarde en gezichtsbepalend geweest in de voormalige gemeente Jutphaas. Menig oude ansichtkaart vertoont het pand in volle glorie. Ik heb moeten aanschouwen dat het dak een grote opening vertoont en dat er zelfs een boom of struik uit dit gat steekt. Kortom een aanfluiting voor het stadsbeeld aan de Herenstraat en een schoolvoorbeeld van wanbeheer door de eigenaar. Martin Reijmerink schreef dit over het pand.

Het tweede pand is gelegen aan de Handelskade (om en nabij nummer 11). Voor dit pand geldt hetzelfde: zij het dat dit pand waarschijnlijk van minder van cultuur-historische waarde is. Op het pand zijn overigens de woorden “gemeente schande” aangebracht. Ik weet overigens niet of de gemeente blaam treft maar schandelijk is de toestand waarin het pand verkeert wel !

Het CDA is van mening dat de situatie rond beide panden niet aanvaardbaar is en wij vragen het college dan ook of zij deze visie deelt en waarom maatregelen kennelijk tot op heden achterwege zijn gebleven?

Willem Wijntjes

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk