Katern

Brand in De Bazuin aangestoken

In een gebouw aan de Nedereindseweg in Jutphaas is zaterdagavond rond 18.45 uur brand uitgebroken. Het gaat om het pand dat gebruikt wordt door kerkgenootschap De Bazuin. De brandweer is met groot materieel uitgerukt waaronder een ladderwagen uit IJsselstein.

Omdat niet duidelijk is waar de brand precies is begonnen, heeft de brandweer gaten in de wanden gezaagd om de brandhaard te kunnen lokaliseren. Ook werd een warmtecamera ingezet. Aanvankelijk zorgde de brand ook voor veel rook in de directe omgeving, maar die was rond 19.30 uur afgenomen.

Rond 20.30 uur had de brandweer de brand onder controle, de schade aan het pand lijkt mee te vallen. Even leek het erop dat er asbest in het gebouw zat, maar zowel de beheerder van het pand als Bouw en Woningtoezicht van de gemeente Nieuwegein ontkennen dit.

Volgens de brandweer was er tijdens het uitbreken van de brand niemand in het gebouw aanwezig. Uit onderzoek en getuigenverklaringen is gebleken dat de brand is aangestoken. Dezelfde avond heeft de politie een 39-jarige verdachte uit Nieuwegein kunnen aanhouden in zijn woning. De politie komt echter nog graag in contact met andere getuigen van het incident of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren