Brand in binnenstad mogelijk aangestoken

De politie van Nieuwegein is momenteel druk met het onderzoek naar de oorzaak van de brand in de binnenstad van Nieuwegein. Afgelopen zaterdag legde een grote brand het zalencentrum aan de Erfstede volledig in de as. Sinds kort werd het uitgebaat door de eigenaren van TheAtro, een waterpijplounge annex Partycentrum. ‘Het onderzoek zou in een afsluitende fase zitten’, zo laat de politie weten.

M. de V., die niet met volledige naam vermeld wil worden, laat onze redactie weten dat de laatste tijd veel overlast was rondom het pand aan de Erfstede. Ook hadden buurtbewoners overlast van lawaai. Ook zouden personen tot diep in de nacht in auto’s rondhangen in het gebied. ‘Als omwonenden voelden wij ons niet op ons gemak,’ aldus M. de V.

De politie zegt druk te zijn met getuigenverklaringen en wil nog niets naar buiten brengen over de oorzaak van de brand. Zij zegt dat onderzoeken naar brand zeer lang kunnen duren i.v.m. de verzekering, zij willen 100% duidelijk hebben wat de oorzaak is vanwege de uitbetaling. Het pand wordt momenteel afgebroken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk