Video-update: ‘Brand in bankstel in woning aan de Mandolahof’

De brandweer in Nieuwegein is in de nacht van maandag op dinsdag 8 december uitgerukt naar de wijk Zuilenstein. In een bovenwoning aan de Mandolahof was rond 02.15 uur een uitslaande woningbrand ontdekt. Het vuur woedde in de woonkamer.

Een van de bewoners tegenover onze redactie: ‘Wat een nacht, ik sliep net. Grote brand bij de buurman. Ik kon toch niets doen dus ik heb alles opgenomen: een aanhouding, ontruiming, springende ramen en uitslaande vlammen die steeds groter worden.’

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) meldt dat de brand is ontstaan in een bankstel. De oorzaak is niet bekendgemaakt. De bewoners konden de woning op tijd ontvluchten. Bij de brand is ook een bewoner in de handboeien afgevoerd. Het hoe en waarom is nog niet bekend gemaakt.

De brandweer, die met meerdere eenheden ter plaatste was, had de vlammen snel onder controle. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De bewoners zijn ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Het huis liep door de brand forse schade op en is onbewoonbaar verklaard. Stichting Salvage heeft zich over de bewoners ontfermd. Tijdens de brand werden enkele naastliggende woningen ontruimd. De bewoners van deze woningen mochten later weer hun woning in.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren