Katern

Brand aan de Hildo Kropstraat aangestoken

Drie bedrijven aan de Hildo Kropstraat in Jutphaas zijn vannacht getroffen door een grote brand. Het gaat om een autobedrijf, een kapsalon en eetcafé Jutphaas. De brand is aangestoken, zo laat de politie onze redactie weten. Een getuige die zich gemeld heeft, heeft in de vroege morgen een zwarte terreinwagen met gedoofde verlichting hard zien wegrijden richting de Sluyterslaan. Kort daarna hoorde hij een knal en zag hij dat er brand was bij een kapsalon.

De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar Classic Californian Cars, een bedrijf dat oldtimers verkoopt van van Oostrom. In de showroom van het bedrijf stonden ongeveer 25 klassiekers, waaronder acht Ford Mustangs met een waarde van een half miljoen euro. Slechts een paar auto’s liepen rook- en waterschade op. Rond 05.25 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’.

De brand brak uit rond half vier en zou zijn begonnen in de kapsalon. Van deze zaak is niets meer over. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) adviseerde buurtbewoners om ramen en deuren gesloten gehouden. De brandweer heeft onderzoek gedaan naar aanwezigheid van asbest, maar dat bleek niet aanwezig te zijn. Het gebied is afgezet.

Bedrijven in de Hildo Kropstraat zijn al vaker opgeschrikt door brand. Enkele jaren geleden kon net voorkomen worden dat de Nettorama afbrandde. Ook hier was sprake van brandstichting. Bewoners in de omgeving willen graag af van het bedrijventerrein in de woonwijk. Onze fotograaf Frits Kleppe was ter plekke voor de foto’s. (Klik op het fotocameraatje voor de foto’s)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk