Katern

Bouwspeeltuinen organiseren Kindervakantieweek

Door landelijk overheidsbeleid zal MOvactor (voorheem Stichting Welzijn Nieuwegein) meer maatschappelijke zorg moeten leveren in Nieuwegein. Daarom hebben de gemeente en MOvactor de Nieuwegeinse bouwspeeltuinen Jeugdland en Bouwgein gevraagd om de kindervakantieweek voortaan te organiseren. De bouwspeeltuinen gaan dit vol enthousiasme vanaf deze zomer uitvoeren. In 2005 gingen de bouwspeeltuinen zelf al over naar de nieuw opgerichte particuliere stichtingen. Nu MOvactor opnieuw een heroverweging moet maken op haar kernactiviteiten, is besloten door de gemeente Nieuwegein, in overleg met MOvactor, Jeugdland en Bouwgein, om ook de kindervakantieweek onder te brengen bij de bouwspeeltuinen.

Bouwspeeltuin Bouwgein heeft elk jaar in de laatste week van de zomervakantie al een kindervakantieweek. Nu zal ook op het terrein van Jeugdland een kindervakantieweek plaats vinden in diezelfde week. Dit jaar is dat van 26 t/m 30 augustus. In totaal kunnen ruim 300 kinderen terecht op één van de bouwspeeltuinen. Mirjam de Groot (voorzitter Bouwgein) vindt het belangrijk dat de kindervakantieweek blijft bestaan: “We hebben de afgelopen jaren telkens een fantastische week beleefd. Kinderen konden spelen, hutten bouwen, ravotten en opgaan in het toneelspel. Ze beleven hier een heerlijke week. Sommige kinderen kunnen niet op vakantie en dan is dit een fijne laatste week van de zomervakantie.”

Jeugdland organiseert voor de eerste keer een kindervakantieweek. Maar Melanie Kos (secretaris Jeugdland) heeft zelf al wel ervaring met het organiseren van de kindervakantieweek bij MOvactor: “We kijken uit naar een leuke vakantieweek met een mix van oud, vertrouwd en nieuw, anders. Een oud concept met nieuwe elementen. En een goede samenwerking van vrijwilligers vanuit MOvactor en Jeugdland.”

MOvactor is blij dat met de enthousiaste inzet van beide bouwspeeltuinen er voor alle kinderen van Nieuwegein een kindervakantieweek behouden blijft. Hanz Lasthuis, (jeugd- en jongerenwerker MOvactor): “Onze vrijwilligers die zich, vaak al vele jaren, met hart en ziel inzetten voor de kindervakantieweek zullen wij persoonlijk op de hoogte brengen van de wijzigingen. Maar we hopen natuurlijk dat ze gewoon bij de kindervakantieweek betrokken willen blijven, alleen nu bij de bouwspeeltuinen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk