Bouwinvest gaat meerdere AED’s plaatsen in Nieuwegein

In november 2018 heeft Bouwinvest heeft een partnerschap gesloten met City AED, waarmee het automatische externe defibrillators (AED’s) gaat plaatsen rondom en in de woningen van het Bouwinvest Dutch Residential Fund. Ook Nieuwegein krijgt de komende maand weer enkele AED’s in de nabijheid van de appartementen van de vastgoedbelegger. Landelijk gaat het om circa 300 AED’s.

In 2018 werden door City-AED in opdracht van Bouwinvest al twee AED’s geplaatst in de appartementencomplexen aan de Rembrandthage en één bij een eengezinswoning aan de IJlsterveste. Komende maand zijn woningen aan de beurt aan de Wisentweide, de Hindeweide en de Kooikersweide.

‘Door de samenwerking met bouwend Nederland kunnen we op grote schaal voor hartveiligheid zorgen in woon- en werk omgevingen. Daarmee redden we vele honderden levens per jaar’ aldus Marcel Mattijssen, Managing Director City AED.

Bouwinvest is de eerste in de sector die deze stap zet om een bijdrage te leveren aan een landelijk AED-netwerk. In Nieuwegein lopen meerdere initiatieven, zo werd onlangs bekend dat de wijk Fokkesteeg ‘hartveilig’ is door een optimale dekking van AED’s.

Een hartstilstand is een veel voorkomende doodsoorzaak in Nederland. Uit cijfers van de Nederlandse Hartstichting blijkt dat bij een hartstilstand de overlevingskansen verdubbelen met de inzet van een AED. Het uitgangspunt is dat een AED binnen 6 minuten de grootste kans op overleving biedt. Een landelijk netwerk kan ieder jaar 2.500 levens in Nederland redden. Essentieel daarbij is dat de AED’s niet alleen geplaatst worden, maar ook goed onderhouden worden zodat deze altijd goed werkbaar blijven. Daar zorgt City AED voor.

“Wij vinden een gezonde leefomgeving voor onze huurders belangrijk. Wij creëren met deze samenwerking meer veiligheid voor de huurders, maar ook voor de buurten waar de woningen staan. Wij waren direct enthousiast en het was dan ook niet nodig om lang na te denken over deze samenwerking met City AED,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest.

Foto: Bouwinvest

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren