Bouwgein vanaf mei weer open

Sinds afgelopen december wordt er hard gebouwd aan het nieuwe pand van bouwspeeltuin Bouwgein. De bouw verloopt voorspoedig en ligt op schema. De verwachting is dat de aannemer het pand eind april klaar heeft. Om de kosten te drukken, zullen de laatste werkzaamheden (bijvoorbeeld schilderen) door vrijwilligers plaats vinden. Bouwgein is nog op zoek naar mensen die willen helpen klussen.

Na de meivakantie start KMN Kind & Co op maandag 13 mei met de naschoolse opvang van een groep basisschoolkinderen van 7 jaar en ouder. De organisatie voor kinderopvang is blij terug te zijn op Bouwgein. Willemijn Klop, regio manager van KMN Kind & Co: “Na ruim 3 jaar kunnen we deze unieke locatie weer gebruiken. Wat deze BSO zo bijzonder maakt is natuurlijk de prachtige buitenruimte. Hier kan naar hartenlust worden gespeeld en gebouwd.” Tevens inventariseert KMN Kind & Co de behoefte aan opvang bij BSO Bouwgein voor de kinderen van 4 tot 7 jaar.

Op zaterdag 25 mei vindt de officiële opening plaats. Bouwspeeltuin Bouwgein nodigt iedereen uit om vanaf 10.00 tot 16.00 een kijkje te komen nemen. Mirjam de Groot, voorzitter van Bouwgein: “Ons motto is spelen, groeien en ontmoeten en daar willen we iedereen op 25 mei (opnieuw) kennis mee laten maken.”

Nu het terrein en pand weer helemaal klaar zijn voor gebruik, verwacht Bouwgein dat de speeltuin, de huttenbouw en het pand weer intensief gebruikt zullen worden. Daarvoor zijn natuurlijk wel helpende handen nodig. De Groot: “Als mensen uit Nieuwegein per jaar enkele middagen van hun tijd beschikbaar stellen, dan kunnen we hier weer een fantastische plaats voor kinderen en de jeugd van Nieuwegein van maken. Twee of drie middagen van uw tijd is een geweldig cadeau voor Bouwgein en Nieuwegein!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren