Bouwgein blijft open en viert 40-jarig bestaan

Ondanks dat het allemaal goed gaat bij de Bouwspeeltuin Bouwgein aan de Hoveniersweide in Batau Noord, lieten de twee overgebleven bestuursleden eerder dit jaar weten het moeilijk te hebben. Het ging vooral om de bemanning van het bestuur en de organisatie. ‘Door een groot en groeiend tekort aan vrijwilligers dreigt Bouwgein te moeten stoppen met al haar activiteiten. In 2018 deed het bestuur ook al een noodoproep.’

Nu de media er bovenop is gesprongen kan gezegd worden dat er inmiddels genoeg bestuursleden zijn om open te blijven. ‘ Wij danken een ieder voor alle steun!’ aldus Kim van Dalen, bestuurslid Bouwgein aan onze redactie.

Feest
En…het is feest, want dit najaar bestaat Bouwgein 40 jaar en dat wordt uiteraard gevierd! Zeker omdat ‘spelen, groeien en ontmoeten’ bij Bouwgein nog steeds hoog in het vaandel staat. Het zal een feest worden om niet te vergeten.

Het feest wordt gevierd met uiteraard de hele ‘Bouwgeinfamilie’, dus (oud-vrijwilligers, (oud-)bestuursleden, externe partners, de naaste buren aan de Hoveniersweide en uiteraard alle inwoners uit Nieuwegein, jong en oud.

Het feest wordt gevierd op zaterdag 10 september 2022. Er is een publiek toegankelijke open dag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Om 13.30 uur geeft Marieke Schouten, de loco-burgemeester van Nieuwegein het startsein voor de festiviteiten.

De feestlocatie is op het terrein van de Bouwspeeltuin Bouwgein aan de Hoveniersweide 9 in Nieuwegein. Kom vooral op de fiets of lopend. Tijdens de open dag is er een markt met diverse stands, zijn er allerlei leuke (knutsel)activiteiten voor de kinderen en kunnen mooie herinneringen worden opgehaald. Uiteraard kan er ook naar hartelust worden gespeeld in de speeltuin en gebouwd bij de huttenbouw.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk