Bouwdrift gemeente nu ook op de Hesselaan

In de nooit afnemende bouwdrift is het college bezig om te onderzoeken of er huizen gebouwd kunnen worden op het Hesseveld en Jukoveld bij de Prof. Dr. Hesselaan. De bewoners zijn uitgenodigd voor een ‘meedenkavond’ op 2 april. Dan zal waarschijnlijk blijken wat het college van plan is. Een aantal bewoners heeft de eerste contacten gelegd met de politiek. Donderdagavond 28 maart j.l. was de SP in gesprek met enkele bewoners. De gemeente kondigt aan het sportveldje in de wijk als bouwlocatie te willen gebruiken. De bewoners vragen zich af waarom dit groen moet verdwijnen. Daarnaast valt er op de Hildo Kropstraat nog veel te verbeteren aan de leefbaarheid voordat er sprake moet zijn van nieuwe huizen.

De avond die de gemeente organiseert is bedoeld om met de bewoners in gesprek te gaan. Hoewel de brief aan de bewoners aangeeft dat er nog niets vaststaat, bestaat het vermoeden dat er grootschalige bouw zal plaatsvinden op het Hesseveld. Dat is geen goed idee. Het sportveldje wordt redelijk intensief gebruikt en geeft een groen aanzicht aan de buurt.

Fractievoorzitter Stekelenburg vertelt: ‘De bewoners maken zich zorgen over deze ontwikkelingen en hebben allerlei vragen over de komende stappen. Hun angst is dat het college al van alles bekokstoofd heeft en de wijk voor voldongen feiten gaat stellen. In elk geval wint het college er geen doekjes om dat ze willen bouwen op het sportveldje. Dat valt niet goed.’

De avond wordt gehouden in het Altrechtgebouw op de Vredebestlaan 23 en begint om 20.00. Na deze avond zal de SP verder met de bewoners afstemmen. Klik op de camera hieronder voor de brief over de haalbaarheid voor woningbouw op het Jukoterrein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk