Bouw trambaan en halte City Nieuwegein begint bij de bodem

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe trambaan en halte in het centrum van Nieuwegein zijn onlangs van start gegaan. Op het parkeerterrein bij de tijdelijke tramhalte heeft aannemer Dura Vermeer bouwketen geplaatst. Ook tegenover Cityplaza is het bouwterrein met hekken afgezet. Dura Vermeer is daar sinds 10 januari aan de slag met grondwerkzaamheden.

Als eerste wordt op deze plek bij de trambaan aan de kant van Weverstede tussen 31 januari en 4 februari met heipalen de fundering gelegd voor het nieuwe westelijke perron van de tramhalte. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd terwijl de trams nog rijden. Dit is mogelijk omdat het nieuwe perron op gepaste afstand ligt van de huidige trambaan. Zolang de trams nog rijden, blijven winkels en bewoners in de directe omgeving bereikbaar en worden in dit gebied geen wegen of kruisingen van de trambaan afgezet.

Heiwerk overdag
De heipalen zorgen voor de fundering van de nieuwe tramhalte. Vervolgens plaatst de aannemer hier bouwwanden, aangevuld met zand. Om geluidsoverlast beperkt te houden, wordt in deze fase van het bouwproject alleen overdag gewerkt tussen 07.00-16.00 uur. De nachtrust van bewoners in de directe omgeving wordt dus niet verstoord door het heiwerk. De aannemer plaatst tevoren meters om trillingen in de directe omgeving te monitoren.

Planning
Tussen 26 februari- 15 juni rijden er tijdelijk geen trams in Nieuwegein en IJsselstein. Reizigers kunnen gebruikmaken van vervangende bussen. Dan begint namelijk de sloop van de oude trambaan in het centrum van Nieuwegein. Daarna wordt de trambaan volledig nieuw opgebouwd en rondt Dura Vermeer het werk af aan de nieuwe tramhalte voor City Nieuwegein. Daarbij worden eveneens de kruisingen van de trambaan vernieuwd en krijgt een deel van de Zuidstedeweg een nieuwe laag asfalt. Op de Zuidstedeweg vernieuwt Dura Vermeer dan ook het wissel van de trambaan.

De vernieuwing van de trambaan en de bouw van de nieuwe halte wordt uitgevoerd in opdracht van het trambedrijf van de provincie Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk