Bouw je eigen Pieremachochel en vaar mee tijdens de Authentieke Dag

Tijdens de 12e Authentieke Dag op zaterdag 3 september aanstaande vormen de Vaartse Rijn en de Oude Sluis weer het decor voor een ludiek evenement: de Pieremachocheltocht in Vreeswijk.

Het waterspektakel voor jong en oud, waarbij de deelnemers door Vreeswijk varen in hun zelfgemaakte bootje, vlot of iets anders creatiefs dat blijft drijven. Dit evenement bestaat al een lange tijd in Vreeswijk, maar door verschillende redenen was de laatste editie in 2018. Onder het toeziend oog van het toegestroomde publiek voeren destijds tientallen originele pieremachochels door Vreeswijk.

Een pieremachochel is niets meer dan een zelfgemaakt bootje. De één bouwt er één van hout, de ander versiert zijn rubberbootje, alles mag. Het gaat om het plezier op het water! In de loop der jaren zijn er heel wat pieremachochels voorbij gevaren in Vreeswijk. Een drijvende hippiebus van hout, een gedekte tafel in een restaurant-setting, een blikje cola en een ware vikingboot. Je kan het zo gek niet bedenken of het komt voorbij. Het waterspektakel vindt plaats tussen 11.00-13.30 uur.

Meedoen
Wil je meedoen met je zelfgemaakte pieremachochel? Schrijf je dan in bij de organisatie. Leuk om met een vriendenclub, voetbalvereniging, kaartclub of anderen een bootje te maken, geef je dan op. Voor informatie over het bouwen van de pieremachochel en verdere vragen ga je naar de website van de organisatie. Daar vind je ook een inschrijfformulier.

En als je liever niet meedoet, ga dan lekker aan de kant staan en geniet van al het moois en leuks wat langs vaart.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren