Bouw ‘Hofje bij de Kade’ gestart

Op woensdag 16 oktober jl. is de bouw van 18 riante energieneutrale woningen in Vreeswijk officieel gestart. De officiële handeling is verricht door wethouder Hans Adriani van de gemeente Nieuwegein. Hij heeft samen met toekomstige bewoners de eerste steen gelegd, als symbolisch startsein van de bouw.

Wethouder Hans Adriani: “De moderne, energiezuinige koopwoningen van het project Hofje bij de Kade zijn een welkome aanvulling op de bestaande woningvoorraad. Er is veel vraag naar dit soort woningen in Nieuwegein. Hofje bij de Kade heeft een eigentijdse architectuur, met een knipoog naar het bedrijvige verleden aan de Handelskade. Groen in het plan was belangrijk. In de afgelopen 50 jaar was er op deze plek een stukje wild bos ontstaan. Fijn dat omwonenden de gelegenheid hebben gekregen om mee te denken over de invulling van het groen in het Hofje”.

Totdat een deel van de grond werd overgedragen aan de ontwikkelaar, werd deze lange tijd beheerd door omwonenden. De grond stond bekend als ‘het bos van Braaksma’ (video) dat door de bekende ornitholoog Sjoerd Braaksma was aangelegd met bomen en struiken met als doel om een optimaal leefgebied voor vogels te creëren. Piet van Rheenen, omwonende van het nieuwbouwproject Hofje bij de Kade: “Uiteraard waren wij geen voorstanders van de nieuwbouwplannen en hebben er alles aan gedaan, het bos van Braaksma te behouden. Het is erg bijzonder hoe zorgvuldig er is omgegaan met de wensen van de omwonenden. Zo zijn er bijvoorbeeld twee monumentale bomen behouden gebleven en worden op drie plaatsen extra bomen geplant. Er is in het hele proces goed geluisterd naar elkaar en in oplossingen gedacht. We zijn net zolang met elkaar in gesprek gegaan, totdat iedereen tevreden was!”

Hofje bij de Kade
Dit kleinschalig project heeft de voordelen van nieuwbouw met een karakteristieke architectuur. De architectuur van de woningen is geïnspireerd op de nijverheid aan de Handelskade, waar imposante schepen het Merwedekanaal passeren. Het hofje wordt groen aangekleed met bomen en bankjes. Tevens komt er ruim voldoende parkeergelegenheid. De woningen hebben een historische uitstraling met alle luxe en gemakken van een nieuwbouwwoning.

Pal achter de woningen voert een bijzondere historische wetering en er ligt een parkje voor kinderen om te spelen. De omgeving omringt zich met watertjes en groen, het Park Oudegein, de weidse polders en het uitzicht over de Lek.

Wonen in Hofje bij de Kade is bijzonder mooi wonen in Vreeswijk. Het ontwerp van alle woningen is divers met de uitstraling van statige ‘pakhuizen’. Door een eigentijdse interpretatie van de vormentaal en ambachtelijkheid van de jaren dertig van de vorige eeuw, integreren ze op een unieke manier zeer goed in de omgeving van de Handelskade. Meer informatie over het project vindt u op www.hofjebijdekade.nl

Hofje bij de Kade is een gezamenlijke ontwikkeling van SamenThuis Vastgoedontwikkeling uit Bilthoven, Bouwbedrijf Lichtenberg en Reuvers Ontwikkeling & Bouw uit Oss.

Wethouder Hans Adriani legt samen met toekomstige kopers van het Hofje bij de Kade de ‘eerste’ steen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren