Bouw appartementencomplex aan de Meentwal

Aan de Meentwal langs het Merwedekanaal zal een groot appartementencomplex gebouwd worden. Het gebouw komt in de punt van het gebied langs het Vreeswijkserijpad en de Vreeswijksestraatweg. Er zullen 96 appartementen in het complex komen. De woningen variëren in oppervlakte tussen de 75 en 150 m2 en beschikken over een eigen buitenruimte, berging en parkeerplaats. Ook de aangrenzende openbare parkeergelegenheid krijgt een gedeeltelijke upgrade. De gemeente heeft onlangs positief besloten dat de bouw mag plaatsvinden.

Aan de Meentwal ligt al jaren een perceel grond braak. Een oorspronkelijk plan uit de jaren ’90 om er een kantoor te realiseren is nooit van de grond gekomen. Op dit moment is er een uitgewerkt plan voor de realisatie van 96 appartementen. Deze woonfunctie past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Het omzetten van de kantoorfunctie naar een woonfunctie past binnen het beleid van de gemeente Nieuwegein.

De gemeente: ‘Ondanks de strijdigheid met het bestemmingsplan is sprake van een gewenste planologische ontwikkeling. Er ligt een grote bouwopgave voor Nieuwegein en de bouw van huurappartementen in de middeldure sector draagt bij aan de gewenste woningbouwdifferentiatie in de stad.’ Wanneer met de bouw gestart kan worden is nog niet bekend. De architect van het gebouw is Hans Been.

Het gebouw zal bestaan uit twee vleugels in een V-vorm, met een maximale hoogte van ca. 21 m, een maximale lengte van ca. 98 m en een maximale breedte per vleugel van ca. 14 m. Het gebouw heeft aan het zuidoostelijk deel, waar de twee vleugels van het gebouw samenkomen, 7 etages (incl. begane grond), en voor het overige deel 5 etages. Het wijdste deel van het gebouw spant ca. 94 meter (tussen de buitenste hoekpunten van de twee vleugels).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk