Bouw appartementen Richterslaan vertraagd

De start van de bouw van het appartementencomplex aan de Richterslaan is vertraagd door enkele bezwaren op de bouwvergunning. Hierdoor mag Mitros niet starten met de bouw. Het beroep is ingediend bij de rechtbank. Een hoger beroep is nog mogelijk bij de Raad van State. De verwachting is de bouw ieder geval 8 maanden zal vertragen afhankelijk van de uitspraak.

Mitros gaat op de Richterslaan een nieuw gebouw met 50 appartementen voor senioren en vier kleinschalige groepswoningen voor mensen met dementie. Volgens de nieuwe planning verschuift de start van de bouw start naar het najaar 2012 en zal het eind 2013 opgeleverd worden, mits de omgevingsvergunning onherroepelijk is en wanneer de vergunning juridisch niet meer kan worden aangevochten. Mitros voorziet met de bouw van het complex in de groeiende behoefte aan dergelijke woningen.

De ouderenwoningen in ‘Ons Thuis’ voldeden niet meer aan de eisen die senioren tegenwoordig aan hun woning en woonomgeving stellen. Daarvoor in de plaats komen levensloopbestendige appartementen, afgestemd op huidige en toekomstige ouderen. Met de omwonenden is veelvuldig overlegd in een klankbordgroep en in bijeenkomsten over de voortgang van het project. Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk