Bordjes bij zelfbeheer-groen

Aan inwoners die een stuk gemeentelijk groen in zelfbeheer hebben genomen gaat de gemeente bordjes ter beschikking stellen. Deze bordjes kunnen geplaatst worden in of bij de betreffende plantvakken en verduidelijken daarmee de functie van dat stuk groen. 
Sinds inwoners via het project NIEUWegein GROEN stukken gemeentegroen in zelfbeheer konden nemen, is het meerdere malen voorgekomen dat aannemers en eigen medewerkers van de gemeente onrechtmatig aan de slag gingen in stukken groen die door bewoners worden onderhouden. Daarbij sneuvelden o.a. door de bewoners gezaaide zomerplantjes en zelfs hele struiken. Ondanks dat de verantwoordelijke ambtenaren ervan overtuigd waren het goed geregeld te hebben dat de functie van al het Nieuwegeinse groen duidelijk in kaart was gebracht, bleek hierover toch onduidelijkheid bij de uitvoerenden. 
Op voorstel van een bewoonster van Batau noord, die dergelijke snoeiwerkzaamheden zelf ondervond in het zelfbeheerde stuk groen bij haar voor de deur, komen er nu bordjes die duidelijk aangeven dat het om een stuk zelfbeheer groen gaat. De gemeenteraad heeft het plan goedgekeurd en toestemming gegeven de bordjes te laten maken. 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk