Borden over geschiedenis terug in Fokkesteeg

Het Fokkesteeglaantje is veel ouder dan Nieuwegein. Ver voor de stad bestond was het al een toegangsweg tot kasteel Oudegein. Verschillende borden in de buurt vertellen hiervan het verhaal, maar helaas waren de borden die in de Oudegeintunnel hingen vernield.

Initiatiefneemster Mieke Roskam zorgde ervoor dat nu ook deze geschiedenis weer zichtbaar is in de buurt. Op het laantje staan sinds vorige week vier extra borden met foto’s en kaarten ter vervanging van de borden in de Oudegeintunnel.

Het Fokkesteeglaantje is van oudsher één van de belangrijkste toegangswegen tot landgoed Oudegein en kent een rijke historie. Zo is het bedoelde laantje al ruim duizend jaar oud. Tegenwoordig is De Fokkesteeg nog steeds een mooie laan voor voetgangers en fietsers. Kijk hier voor de foto’s die onze redactie maakte tijdens de lancering van bovenstaand initiatief. Via een QR code met een mobieltje kan nadere informatie over de historie worden opgezocht.

Burgemeester Frans Backhuijs onthulde de borden in september 2017

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren