Bomen verplant voor buurtpark

Met het verplanten van honderd grote bomen is een start gemaakt met het aanleggen van een nieuw buurtpark in de Blokhoeve in Nieuwegein. De Nationale Bomenbank verzorgde de verplanting die het nieuw aan te leggen park direct een volgroeide uitstraling geeft. De bomen spelen een hoofdrol in het nieuwe buurt park van Blokhoeve. In 2004 zijn bij het bouwrijp maken van het terrein ca. honderdtwintig bomen met een stamomvang van 80-120 cm verplant naar een tijdelijk depot. Nu zijn honderd van deze bomen verplant naar het park, solitair, in groepen, in lanen en op diverse hoogten. Het gaat hierbij onder andere om lindes, eiken en kastanjes. Uniek is dat het park hiermee direct een volwassen uitstraling krijgt.

Blokhoeve, aan de noordkant van Nieuwegein, wordt ontwikkeld tot een groene wijk waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Blokhoeve is onderverdeeld in drie deelgebieden: De Lamellen in het noorden, Het Eiland in het midden en Het Blok in het zuiden. Op Het Eiland komt een centraal gelegen buurtpark.

De bedoeling is om voor de zomer van 2011 het park gereed te hebben. In het park kunnen de buurtbewoners recreëren. Zo worden er onder andere een speelplaats met speeltoestellen, een skeelerbaan, een trapveldje en een openbare tennisbaan gerealiseerd. Het park wordt ontwikkeld door het Ingenieursbureau Nieuwegein, het ontwerp voor het buurtpark is afkomstig van Dijk&Co Landschapsarchitectuur uit Amsterdam. De Nationale Bomenbank verzorgde de verplanting van de bomen en zal de komende drie jaar de nazorg op zich nemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren