Fietspaden Parkhout opgeknapt

De fietspaden aan weerszijden van de Parkhout zijn opgeknapt van april tot en met juni dit jaar. Vanaf uitbater Jack’s Grillhouse tot aan Geindijk ligt er weer een nieuw glad wegdek over het fietspad. Daar waar het nieuwe fietspad kruist met een andere weg zijn rode vlakken in het wegdek gemarkeerd. Het fietspad kampte met hobbels vanwege wortelopdruk. Vanwege de wortelopdruk in het fietspad is een aantal bomen inmiddels verwijderd en definitief uit de verharding gehaald.

Aanpak van deze fietspaden is in het kader van aanpak van alle vrij liggende parkpaden in Nieuwegein. Daarvoor heeft de gemeenteraad een budget beschikbaar gesteld en daarvan zijn de meeste parkpaden de afgelopen vier jaar al aangepakt en voorzien van een nieuwe laag asfalt.

Onder de vlag ‘Nieuwegein Fietsstad’ worden met behulp van een structureel budget op basis van een knelpunteninventarisatie knelpunten in het Nieuwegeinse fietsnetwerk aangepakt. Voorbeelden van andere mogelijke maatregelen zijn het creëren van veilige fietsoversteekplaatsen, versterken van regionale fietsverbindingen en het van wegen gescheiden aanleggen van fietspaden. Zo wordt het gebruik van de fiets gestimuleerd en dat is gezond voor de mens en goed voor het milieu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk