Boete voor Altrecht voor fouten in administratie

Zorginstelling Altrecht, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg met onder andere vestigingen in Nieuwegein, moet 700.000 euro boete betalen. Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit was tussen 2009 en 2013 de administratie niet op orde en is er verkeerd gedeclareerd. De onjuiste vergoedingen worden terugbetaald aan de verzekeraars.

De misstanden kwamen aan het licht toen toezichthouder NZa vorig jaar een onderzoek startte. De oorzaak is het invoeren van een nieuw systeem in 2008, terwijl het oude systeem nog tot 2013 in gebruik bleef. De NZa zegt dat medewerkers naast de daadwerkelijke zorg voor cliënten ook in twee verschillende administratiesystemen moesten werken. Dat vergde veel van ze.

De verkeerde declaraties leiden tot een financieel voordeel voor de zorginstelling, maar volgens de NZa was Altrecht daar niet bewust op uit. Altrecht heeft naar eigen zeggen maatregelen genomen om nieuwe fouten te voorkomen. De ervaringen worden volgens een woordvoerder gedeeld met andere zorginstellingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren