Boeren blokkeren distributiecentrum Jumbo in Nieuwegein

Boeren hebben vanmorgen vroeg het distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein geblokkeerd. Bij het distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein staan boeren met trekkers. Rond de honderd boeren hebben de toegang tot het distributiecentrum van de Jumbo geblokkeerd. De oprit naar de Ravenswade is afgesloten. De sfeer is rustig, er staat zelfs een visboer die de boeren van vis voorziet.

Foto: Regio Nieuws Utrecht

De boeren protesteren tegen het stikstof beleid, maar dat kan niemand ontgaan zijn in Nederland. In heel het land voeren de boeren diverse acties. Hoe lang het gaat duren is niet bekend, maar enkele boeren laten weten dat zij misschien wel een week willen blijven. “We hebben slaapzakken mee en de McDonald’s is dichtbij” aldus enkele protesterende boeren in Nieuwegein. In heel Nederland voeren de boeren momenteel acties.

De politie overlegt met de boeren. “We respecteren hun demonstratierecht zolang het binnen de perken blijft en bekijken de situatie per protest”, aldus een woordvoerder. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) doet een dringend beroep op justitie en politie om stevig in te grijpen en blokkades op te heffen. Volgens het CBL zijn de acties voor de deur onacceptabel.

Ook acties op snelwegen gepland
Boeren hebben ook plannen om routes te gaan rijden over snelwegen in het hele land. Voorgenomen trajecten gaan online rond in groepen waar boerenbetogers in zitten, met name via berichtendienst Telegram. Op de voorgestelde lijsten en kaartjes staan drukke wegen als de A4 tussen Den Haag en Rotterdam, de ringweg rond Amsterdam, de A27 van Utrecht naar Gorinchem, de A2 tussen Nederweert en Eindhoven en de A28 tussen Groningen en Assen.

Het is overigens niet voor het eerst dit jaar. Ook op 10 juli 2020 hebben boeren de toegangswegen naar het distributiecentrum van Jumbo aan de Ravenswade in Nieuwegein geblokkeerd. Het pand was toen in aanbouw. Ook toen ging het om het stikstof probleem.

Foto’s: Regio Nieuws Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk