‘Boerenprotest’ ook in Nieuwegein

Tientallen boeren hebben vrijdagavond 10 juli jl. met ruim vijftig trekkers de toegangswegen naar het distributiecentrum van Jumbo aan de Ravenswade in Nieuwegein geblokkeerd. De politie was met één wagen aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Het pand is nog in aanbouw en wordt dus nog niet gebruikt om winkels te bevoorraden. Toch eisten de boeren dat ze in gesprek konden komen met iemand van Jumbo. Of dit uiteindelijk is gebeurd, is niet duidelijk. Rond middernacht vertrokken de boeren plotseling al toeterend, terug naar het zuiden.

De toegangswegen naar het achterliggende bedrijventerrein van het Jumbo-pand in aanbouw worden gebruikt door andere ketens, waaronder Albert Heijn. Enkele vrachtwagens werden door de actie opgehouden. Na ongeveer anderhalf uur konden ze weer door.

De groep demonstreerde eerder op de avond bij de Aldi in Culemborg. Boeren in heel Nederland verzetten zich tegen invoering van een tijdelijke veevoermaatregel (minder eiwitten om de stikstofuitstoot te verminderen) en eisen ‘eerlijke prijzen’.

One thought on “‘Boerenprotest’ ook in Nieuwegein

  1. SC

    Het is ook wel een gekke verplichting, die eiwit-vermindering zonder naar de dieren/diergroepen zelf te kijken. Misschien moeten we mensen verbieden om nog peulvruchten te eten, ondanks dat het Voedingscentrum peulvruchten aanbeveelt en het voor vegetariërs nuttige voedingsmiddelen zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk