Boekje over kunstroutes in Nieuwegein

Het bronzen paard in Doorslag, de zilverkleurige krul op het marktplein en de schitterende straatstenen in Batau staan nu beschreven in het boekje ‘Beelden Buiten: kunstroutes door Nieuwegein’. Naast een inleiding over de ontstaansgeschiedenis van de beeldende kunst in Nieuwegein geeft het boekje een toelichting op 35 beelden in de openbare ruimte én hun makers. Daarnaast zijn er twee fiets- of wandelroutes opgenomen, zodat de kunstwerken ook op een sportieve manier kunnen worden bekeken.

De routes voeren door het noordelijke en zuidelijke deel van de stad en gaan langs een grote verscheidenheid aan beelden, plastieken, muurschilderingen, lichtkunstwerken en installaties. Met het verschijnen van deze gids is een lang gekoesterde Nieuwegeinse wens in vervulling gegaan. Bij zowel inwoners als de politiek was er vraag naar een kunstgids met informatie over het gemeentelijk kunstbezit en de achtergronden van het ontstaan van de collectie.

Vanaf vandaag is het boekje te koop in het informatiecentrum van het gemeentehuis, bij de VVV en boekhandel Van Manschot. De auteurs van het boekje zijn de kunsthistorici M. Groothuis en L.N. Grijns, de laatste is ook beleidsadviseur kunst en cultuur van de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren