Boef aan de kant gezet op de snelweg bij Nieuwegein

De politie is dinsdagavond 6 augustus jl. een man met een flinke kerfstok op het spoor gekomen nadat hij zich misdroeg op de snelweg. Op de A2 even na Breukelen viel hij in eerste instantie op omdat hij de verkeerde rijbaan gebruikte.

Hij reed 110 kilometer per uur op de middelste rijbaan, terwijl 130 was toegestaan. Meerdere auto’s haalden hem rechts in, waarop agenten van de Landelijke Eenheid de man ter hoogte van Nieuwegein even na de Leidsche Rijntunnel naar de rechterkant van de weg maande.

Hij beantwoordde dit advies met een middelvinger. De agenten besloten daarom de bestuurder aan te houden. Tot hun verrassing ontdekten ze toen opeens een stuk meer over de man.

Hij had nog voor in totaal 10.447 euro aan boetes openstaan. Zijn bijrijder, een vrouw, bleek ook nog ruim 1900 euro verschuldigd te zijn aan boetes.

Later bleek dat er nog meer aan de hand was: achterin de auto lagen namelijk een boel hennepplanten. De man en vrouw wilden die naar België brengen. Ze zeiden dat ze niet wisten dat dat niet mocht.

Uiteindelijk zijn de auto, de drugs en een hoop contant geld in beslag genomen. De identiteiten van de verdachten zijn vooralsnog niet bekendgemaakt door de politie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren