Bodemverontreiniging in Lotusplantsoen

In het Lotusplantsoen in Hoog Zandveld heeft de gemeente onverwacht verontreiniging in de grond en het grondwater geconstateerd. Onverwacht omdat op basis van de beschikbare gegevens de betreffende locatie niet verdacht is voor bodemverontreiniging. De verontreiniging brengt geen risico´s voor de gezondheid met zich mee.

De verontreiniging is ter plaatse van een gedeelte van de geplande nieuwbouwlocatie van de brede school vastgesteld. De omvang van de verontreinigde grond is inmiddels bepaald, de exacte omvang van de grondwatervervuiling nog niet. Het grondwater lijkt sterker verontreinigd met olie dan de grond en kent een grotere omvang (oppervlak en diepte) dan de aangetroffen verontreiniging in de grond. De verontreiniging is waargenomen vanaf een diepte van ongeveer 1,2 meter onder het maaiveld. Daarom bestaan er op dit moment ook geen risico’s voor de gezondheid.

Op dit moment laat de gemeente aanvullend onderzoek naar de verontreiniging uitvoeren. De exacte gegevens hiervan volgen over twee à drie weken. Als uit deze gegevens blijkt dat er sprake is van ernstige bodemverontreiniging zoals dit aangegeven is in de Wet bodembescherming, dan overlegt de gemeente met provincie Utrecht. De provincie is bevoegd gezag Wet bodembescherming. De noodzaak tot sanering en de saneringstechniek bepalen de gemeente en provincie in overleg. Zodra informatie uit het lopende onderzoek bent is, laat de gemeente dit weten.

De verontreiniging heeft in dit stadium geen consequenties voor het proces van de herziening van het bestemmingsplan en de planning van het ontwerp- en bouwtraject van de brede school. Een mogelijke sanering kan geheel worden ingepast in de planning van de planontwikkeling Lekboulevard – Hoog Zandveld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk