Blokhoeve krijgt klimmuur als geluidswal

Maandagavond 21 maart j.l. heeft het wijknetwerk Zuilenstein, Huis de Geer en Blokhoeve een bijeenkomst gehouden om bewoners van de wijk te informeren over de plannen in Blok West. Op deze plek gaat, als de politiek toestemming geeft, een semi-overdekt stadspark gebouwd worden. Tijdens deze avond konden de bewoners meedenken en ideeën kenbaar maken. Tijdens de avond reageerden de bewoners zeer enthousiast.

In Blok West komt een semi-overdekte voorziening met daarin sportvoorzieningen (o.a. klimmen), een overdekt parkje, kleinschalige detailhandel en aanvullende/ondersteunende functies. Ook zullen (sociale) huurappartementen door Jutphaas Wonen gerealiseerd worden en enkele vrije sector woningen. De grote klimwand moet tegelijkertijd gaan fungeren als wal tegen geluidsoverlast van onder meer het congrescentrum NBC en de Heidehal.

Op 14 april 2016 wordt het plan in de commissie Ruimtelijke Ordening en Milieu besproken. Verwacht wordt dat de raad positief over het principeverzoek van de initiatiefnemers (Jutphaas Wonen, Mountain Network en Green Village) zal besluiten. De bouw zal dan medio 2017 kunnen beginnen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren