Kunst in de klas

Hoe bedenkt en maakt een kunstenaar zijn kunstwerk? Dat is een vraag waarmee de groepen 7-8 dit jaar aan de slag gaan. Afgelopen vrijdag bracht kunstenares Eline Janssens een bezoek aan de leerlingen van basisschool Lucas Galecop, in het kader van het kunstproject ‘Silhouet in beweging’ van Kunst Centraal. Tijdens het project ‘Silhouet in beweging’ hebben de leerlingen foto’s van zichzelf gemaakt in kenmerkende houdingen. Deze foto’s vormden de basis voor een eigen silhouetfiguur. Er werd verzameld, geknipt, geschoven, gewikt en gewogen.

De kunstenares leidde de leerlingen langs de verschillende stappen van het creatieve proces dat zij bij het realiseren van haar opdrachten doormaakt en hielp hen te komen tot nieuwe gedachten en oplossingen. Kunst Centraal de provinciale organisatie die scholen ondersteunt op het gebied van kunst-, cultuureducatie. Naast vertegenwoordigers van deze organisatie, was ook wethouder van Cultuur, Martijn Stekelenburg, aanwezig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren