Blokhoeve krijgt als het aan dit college ligt een heuse ‘Bijlmerflat’

Tijdens de commissievergadering ROM (Ruimtelijke Ordening en Milieu) donderdagavond 14 juni jl. lijkt Wethouder Hans Adriani voornemens te zijn een heuse ‘Bijlmerflat’ in de wijk Blokhoeve te willen bouwen. Een appartementencomplex van ruim 25 meter hoog en 300 meter lang! Dit zou de oplossing moeten zijn voor het akoestisch probleem op Blokhoeve.

Een impressie van de voorgenomen bouw

Blok West is al jaren het probleemkind van de gemeente Nieuwegein als het gaat om het bouwen van woningen in deze wijk. Gisteravond hebben de bewoners en bedrijven van Blokhoeve de commissie toegesproken. Dit als ultieme redmiddel tegen de bestaande plannen. De bedrijven en bewoners voelen zich niet gehoord en worden buitengesloten bij alle ontwikkelingen in hun wijk.

‘De huidige plannen staan lijnrecht op de voorwaarden gesteld door de Raad van State in een eerdere rechtsgang. Voorwaarden als maximale bouwhoogte van 15 meter, maximale bebouwing van 60 procent en maximaal bouw van 390 woningen worden volkomen genegeerd’ aldus de leden en bewoners, verenigd in het collectief BVO (Bedrijven Verenigd Op Blokhoeve), in een reactie aan onze redactie.

Ook woningbouwvereniging Jutphaas Wonen blijkt al ruim 12 jaar speculatieve gronden te bezitten op Blokhoeve. Op maatschappelijk geld, ooit bedoeld om sociale huurwoningen te bouwen, blijkt nu al meer dan € 1.000.000,- te zijn afgeboekt in dit slepende conflict.

Navraag bij BVO Blokhoeve leert dat zij voorstander zijn van ontwikkeling en woningbouw op Blokhoeve, maar wel stellen zij dat alle belangen duurzaam gewaarborgd moeten worden. Het akoestisch profiel van de huidige bedrijven maakt het bouwen van huizen in Blok West lastig en vraagt om goede ruimtelijke ordening. Naast de Blokhoeve ‘Bijlmerflat’ staan er nog 6 woontorens gepland op in dit gebied.

7 thoughts on “Blokhoeve krijgt als het aan dit college ligt een heuse ‘Bijlmerflat’

 1. LT

  DIT KAN TOCH NIET WAAR ZIJN!! EERST ALLE MOOIE HUIZEN IN DE EILANDEN EN PARKANT BOUWEN EN GOED VERKOPEN EN DIT VERVOLGENS RONDOM DICHTBOUWEN MET FLATS. ONGELOOFLIJK EN ONGEHOORD!! INDIEN HUIDIGE BEWONERS DIT GEWETEN HADDEN, WEET IK ZEKER DAT NIEMAND DAAR GEKOCHT HAD. KORTOM TIJD VOOR ACTIE!! DIT KAN NIET B&W NIEUWEGEIN!!

 2. Coby

  Zo gaat het altijd ik Nieuwegein en ook makkelijk om dit nu gaan rond te strooien. We krijgen nooit een molenkruiet en ben je daardoor altijd te laat om te reageren. Zie verbouwing aan woning hoek Nederhoeve tegenover de Green niemand heeft daarop kunnen reageren wat een gemeente zeg. Tijd om te gaan verhuizen. Flatbewoners Hogerhoeve zijn boos.

  1. Bas

   Coby, je hoeft geen enkele (aanvraag van) een vergunning te missen als je regelmatig hier kijkt:

   https://zoek.overheid.nl/berichten_over_uw_buurt_eenvoudig_zoeken

 3. John

  Ja ja ,BOB de bouwer is weer lekker bezig,wat een gemeente.
  Hoe maken we nieuwegein mooier?
  Volbouwen met torenhoge flats.
  Krijgen ze meer in de knip.

 4. John

  Krijgt de blokhoeve een andere naam?
  B.v bijlmerhoeve,met landingslichten voor vliegtuigen?

 5. Chris Sneijder

  De gemeente heeft weer dollar tekens in hun ogen aan de mensen hebben ze maling
  Dit hadden ze voor de verkiezingen bekend moeten maken hadden ze geen stem gekregen

 6. Boze bewoner

  Het gaat niet zozeer om “de gemeente”….het gaat vooral om 1 man, Adriani van de PVDA die keer op keer de confrontatie zoekt met bewoners door met niet afgestemde plannen iedereen negatief te verrassen. Is niet alleen bij de Blokhoeve aan de orde maar ook in andere wijken zoals Park Oudegein. Deze beste man doet dit dus al langer op deze wijze en dat kan dan ook geen toeval zijn. Zelfde aanpak steeds door gewoon over de vastgestelde grenzen te ontwerpen en kijken hoeveel weerstand er ontstaat. Sowieso vreemd dat Adriani van een partij met maar 3 zetels van de totale 33 zetels met dergelijke grote dossiers de ruimte krijgt van de raad. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de in mijn ogen verdachte relatie met de projectontwikkelaar Trebbe Wonen. Deze partij bouwt inmiddels al jaren alle projecten die Adriani door de strot van de Nieuwegeinse bewoners duwt. Het kan niet zo zijn dat Trebbe alle aanbestedingen wint.
  Als de gemeenteraad verstandig is blokkeren ze de huidige plannen en dwingen ze Adriani om zich te houden aan de door de Raad van State gestelde kaders. Hij is er namelijk zelf niet toe in staat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren