Bloemkool-aardappeltaart Italiaanse stijl

Voor plm. 400 gr deeg:
200 gr gezeefde bloem – 1/2 theel zout – 100 gr in blokjes gesneden koude boter – 1 eidooier – 2-4 eetl ijskoude melk

Met de hand:
Meng het gezeefde bloem met zout in een kom. Voeg de blokjes ijskoude boter toe en snijd de boter met 2 messen door de bloem tot de boter heel fijn verdeeld is. Roer er de eidooier door en 2-4 eet koude melk. Kneed het mengsel snel met een hand tot een samenhangend deeg.

Met de keukenmachine:
Bloem, zout en boter in de mengkom doen. Met pulsknop boter fijn verdelen. Eidooier en melk erbij en dan snel een samenhangend deeg maken. Zodra het deeg de juiste structuur heeft uit de kom nemen en verpakt in plasticfolie 1 uur in de koelkast laten rusten.

Verder nodig:

1 bloemkool
2 rode uien
3 teentjes knoflook
150 gram aardappel in blokjes
verse kruiden als tijm, oregano en basilicum en rozemarijn, ongeveer een handvol ,fijngehakt alles bij elkaar
vers gemalen zwarte peper naar smaak
zeezout naar smaak
blikje tomaten blokjes
blikje tomatenpuree
150 gram geraspte parmesaanse kaas
olijfolie
snufje nootmuskaat

Bloemkool in niet te kleine kleine roosjes snijden en de aardappelen in blokjes snijden.

De uien en knoflook fijnhakken en aanzetten in een scheutje olijfolie, even fruiten.
Daarbij de tomatenpuree en de tomaten blokjes op sap.
Daarbij de bloemkool en aardappelen en verse kruiden met de peper, zout , en nootmuskaat.
Dit ongeveer een kwartier onder af en toe roeren zachtjes garen.
Aan het eind de parmesaanse kaas erdoor roeren.
Af laten koelen en dan 3 eieren door het mengsel roeren.

In een taartvorm wat bakpapier en het deeg erin vormen.
In het deeg met een vork gaatjes prikken.
Het mengsel erin en in een voorverwarmde oven op 220 graden 3 kwartier bakken.

De laatste 5 minuten nog wat verse paresaanse kaas over de taart strooien.

Eet smakelijk!

enne recepten, ideeen, opmerkingen, kookgekker@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk