Bloemetje voor alerte wijkbewoners

De wijkagent Marleen van Velzen heeft zondag 10 juli j.l. twee wijkbewoners in het zonnetje gezet. Zij kregen ieder een bos bloemen omdat zij goed hadden gehandeld en opgelet bij een inbraak begin deze maand aan de Stokroos bij hun in de wijk Hoog Zandveld. Hierdoor kon de politie twee verdachten aanhouden. Beide bewoners waren aangesloten op de grote BuurtWhatsApp groep die in heel Nieuwegein actief is.

Op 1 juli was de woning aan de Stokroos in de wijk Hoog Zandveld doelwit van inbrekers. Getuigen, die de twee inbrekers opmerkten, waarschuwden de politie maar vluchtte toen de wijk in. Via een burgernetbericht probeerde de politie vervolgens snel achter de verdachten te komen. De politie kon na een uur één verdachte aanhouden in een U-OV streekbus op de Zandveldseweg. Ook kon de andere verdachte elders worden aangehouden.

Op de Buurtwhatsapp Nieuwegein liet een Buurtwhatsapper weten: ‘Ze zijn een woning aan de Stokroos binnen geweest. Ik heb zelf de verdachte aangehouden in een stadsbus. Maar laten we allemaal scherp blijven.’

Met het uitreiken van een bosje bloemen wil de politie de oplettendheid en alertheid van de mensen stimuleren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk