Bloemenweide langs Pieter de Hooghage in Galecop

Op initiatief van een buurtbewoner komt er langs de Pieter de Hooghage ter hoogte van nummers 51 tot 99 een wilde bloemenweide langs het water. Dit om de buurt op te vrolijken en de natuurwaarden te versterken. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Bloeiend Nieuwegein en medewerking van de gemeente.

Bloeiend Nieuwegein
Bloeiend Nieuwegein heeft tot doel de biodiversiteit te verhogen en de jeugd en buurt te betrekken bij de natuur. Dit wordt gedaan in Nieuwegein door stroken in te zaaien met wilde bloemen. Het gekozen inheemse bloemenzaad mengsel zorgt voor bloemrijk grasland. De weide wordt zeer aantrekkelijk voor bijen, vlinders en vogels. Voor de buurtkinderen zijn er Doe-kaarten beschikbaar om te leren over de wilde bloemenweide.

Meer informatie
Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neemt u dan contact op met John & Elsbeth Ebbeng via johne77769@gmail.com, Josien van Harten via josien@bloeiendnieuwegein.nl of Fransje van Beek, wijkcoördinator van de gemeente Nieuwegein via 06-25719887 of f.vanbeek@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren