Bloemen voor oudere huurders van Portaal in Nieuwegein

Medewerkers van woningcorporatie Portaal hebben vandaag bloemen gebracht naar oudere huurders. Op deze manier hopen we wat vrolijkheid in huis te brengen tijdens de Coronacrisis. Ook in Nieuwegein werden veel bossen bloemen uitgedeeld.

Duizenden bossen bloemen
Bij tientallen woongebouwen voor senioren in Utrecht, Bunnik, Nieuwegein en Stichtse Vecht zijn in totaal 2300 bossen gerbera’s bezorgd. Dat leidde tot vele mooie reacties: ter plekke, op veilige afstand van elkaar, maar ook belden diverse bewoners om te zeggen hoe blij ze met dit gebaar zijn. Sommigen waren tot tranen geroerd. Ook in de Snoekstraat in Utrecht, een straat waar meerdere mensen getroffen zijn door het Coronavirus, waren bewoners blij met de bloemen.

Praatje tegen de eenzaamheid
De bloemen zijn geplaatst in de centrale hal van de woongebouwen. Op een poster staat een korte toelichting. Op de poster wijzen we de bewoners ook op de actie “Praat met Portaal”. Mensen die behoefte hebben aan een praatje kunnen ons bellen. Gewoon om even te kletsen. Want voor sommigen is het wel erg stil en wellicht eenzaam geworden. We doen dit indachtig de woorden van koning Willem-Alexander: “Het Coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren