Bloemen voor 1200 thuiszorg-cliënten ZorgSpectrum

Op Goede Vrijdag 10 april 2020 zijn er door 70 vrijwilligers totaal 1200 bossen bloemen verspreid naar cliënten van ZorgSpectrum. Het gaat om cliënten die zelfstandig wonen en thuis ondersteuning of zorg krijgen, zoals wijkverpleging of huishoudelijke hulp. Ook cliënten van de dagbesteding ontvingen een mooie bos bloemen.

De schenking van de bossen bloemen is een initiatief van alle bloemtelers in Nederland en zanger Ali B. De verdeling van de totaal 150.000 bossen bloemen in heel Nederland is gecoördineerd door ouderenbond ANBO. Een mooi gebaar omdat ook ouderen die nog thuis wonen, extra te maken hebben met eenzaamheid omdat er beperkt of geen bezoek komt. Een beetje fleurigheid tijdens deze moeilijke periode rond Pasen was welkom.

Vele handen maken licht werk
Via een ‘bloemenstraat’ aan de Edisonbaan in Nieuwegein werden de bossen bloemen door de vrijwilligers opgehaald in dozen van zes bossen. De auto werd voorgereden, de rij-lijst lag klaar, instructies werden meegegeven en rijden maar. Onder de vele vrijwilligers waren ook vertegenwoordigers van drie gemeenten in het werkgebied van ZorgSpectrum. Burgemeester Frans Backhuijs van de gemeente Nieuwegein kwam samen met wethouders Hans Adriani, Marieke Schouten, Jan Kuiper, Ellie Eggengoor en John van Engelen. Ook waren er veel eigen medewerkers en vrijwilligers die de handen uit de mouwen staken en een rondje reden.

Fijn om iets te betekenen
De vrijwilligers geven allemaal aan dat het fijn is nu iets te kunnen doen. Burgemeester Frans Backhuijs: “In deze tijd willen we zoveel mogelijk het contact met onze inwoners houden. Op afstand, maar wel dichtbij. Dat we nu ons steentje bij kunnen dragen in het brengen van bloemen, vinden we een mooie gelegenheid. Dat doen we graag met elkaar.”

One thought on “Bloemen voor 1200 thuiszorg-cliënten ZorgSpectrum

  1. Lenie ter Wal

    Het was een zeer attente verassing 😄.
    Hartelijk bedankt.
    Gr. Lenie ter Wal

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren