Bloeiend Nieuwegein bij de Mauritsschool

De groenstrook bij de Mauritsschool in Zandveld verandert in een wilde bloemen weide! Het burgerinitiatief Bloeiend Nieuwegein van Josien van Harten heeft als doel verhoging van
biodiversiteit ofwel ‘Maak plaats voor wilde bloemen’ en hierbij betrekken van jeugd en buurt.

In Nieuwegein wordt in samenwerking met Groen Doet Goed en de gemeente de tweede bloemenweide op 23 september realiteit. De wilde bloemen weide biedt les materiaal voor de leerlingen, direct naast de Mauritsschool: welke bloemen groeien er, is er verschil tussen de bloemen in zon en schaduw? De gemeente neemt deze strook op in het onderhoud programma.

De kleuters gaan zorgen voor de bloemenweide met gietertjes water geven. Om de markering van de weide duidelijk te maken worden van wilgentenen boogjes geplaatst door groep 7. In het najaar gaat de school aan de slag met leuke Groen doet Goed activiteiten, de officiële opening is gepland op 6 november.

Bloeiend Nieuwegein wordt mogelijk door een bijdrage uit het ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds van de stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel en het KF Heinfonds. De educatieve invulling van Groen doet Nieuwegein Goed is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nieuwegein en provincie Utrecht.

One thought on “Bloeiend Nieuwegein bij de Mauritsschool

  1. D.M. van Regteren

    Geweldig maaaar aan de andere kant geen inzameling meer van plastic ex waar u s de gemeente nee bezig

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk