Bloed doneren in vrachtwagen in Nieuwegein

Vanaf begin januari kunnen mensen in Nieuwegein bloed doneren in een vrachtwagen. Daarin zit namelijk de nieuwe mobiele afnamelocatie van Sanquin Bloedvoorziening.

De mobiele bloedbank is gebouwd in een uitschuifbare trailer en is voorzien van alle benodigde apparatuur en materialen.

Het is de vijfde trailer van Sanquin die in Nederland gaat rijden.

De vraag naar bloed is afgenomen omdat ziekenhuizen zuiniger en meer bewust omgaan met het gebruik van bloed. Dit is onder meer het gevolg van bloedbesparende technieken en procedures, waarover Sanquin heeft meegedacht. Resultaat is dat de vraag naar donorbloed in de afgelopen drie jaar met 15% is gedaald. Dit heeft gevolgen voor de bloedinzameling. Sanquin gaat het aantal afnamelocaties verminderen om zo doelmatiger in te zamelen. Ondanks de afgenomen vraag naar bloed blijven bloed- en plasmadonors onverminderd nodig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren