Bliksem zet liftschacht in de brand op het Muntplein

Vrijdagmiddag even na 13.10 uur heeft op het dak van een appartementencomplex aan het Muntplein brand gewoed. Door blikseminslag in een liftschacht boven de winkel van Jola Mode ontstond al snel een grote brand. De brandweer was al snel met meerdere eenheden, waaronder uit IJsselstein, Utrecht en Nieuwegein, aanwezig. Bewoners van 21 appartementen werden uit voorzorg geëvacueerd.

De brand aan de Penningburg werd al snel opgeschaald naar grote brand, iets wat gebruikelijk is bij een brand in een appartementencomplex. Rond 13.40 uur werd het sein ‘brandmeester’ gegeven. Of er gewonden zijn gevallen en hoe groot de schade is, is op dit moment niet bekend.

Volgens een getuige was in de omgeving een sterke brandlucht te ruiken. Rond 15.00 uur mochten de bewoners van de appartementen weer naar hun woning. De lift is voorlopig buiten gebruik.

Veiligheids Regio Utrecht (VRU) laat in een reactie weten: ‘De bliksem bij was in de opbouw van de machinekamer van de lift geslagen. Er zijn nog kleine vuurresten in de spouw. Voor de bestrijding hiervan wordt het specialistische gereedschap CobraCutter ingezet.’ (foto’s hieronder: Michael  Simonse)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren