Blijft ie wel, blijft ie niet?

Donderdag zijn de Algemene Beschouwingen in de gemeenteraad. Dan wordt ook besloten over de door het college van CDA, VVD, GroenLinks en SGP/ChristenUnie voorgestelde bezuinigingen.

Blijven alle dierenweides?

Blijft de bibliotheek wel voldoende uren open?

Blijft de peuterspeelzaal betaalbaar?

Blijft sport voor onze kinderen betaalbaar?

Blijven alle activiteiten voor senioren bestaan?

Blijft de muziekschool betaalbaar?

Blijft het jongerenwerk en buurtwerk in tact?

Belangrijke vragen, die er over gaan of we in Nieuwegein nog voor een stad gaan waarin we dingen samen met elkaar doen, of dat het ieder voor zich is.

De Partij van de Arbeid dient tijdens het debat een BeterBegroting in. Niet alle activiteiten stoppen en wachten tot er iemand in de stad initiatief toont, maar op zoek gaan naar dat initiatief en dat ondersteunen.

Wij gaan dus in debat met andere partijen om zorgzaamheid in Nieuwegein te behouden, om te voorkomen dat tal van belangrijke zaken verloren gaan.

En we rekenen eigenlijk op GroenLinks en het CDA: afbraak van welzijnsvoorzieningen kan niet, als je initiatieven vanuit inwoners belangrijk vindt. Die inwoners hebben steun nodig. Van de gemeente, maar ook van de opbouwwerker zodat niet steeds het wiel hoeft te worden uitgevonden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren