Katern

Blije gezichten, buitenlucht en beweging bij clinic G-tennis

Vooral heel veel tennisspelletje via een parcours, maar ook een springkussen, een echte brandweerauto en rookkanon, gratis ijs; alles is uit de kast getrokken om de open dag van het G-tennis op 16 maart bij TV Rijnhuyse tot een succes te maken.

Wat tien jaar geleden begon met één jongeman met een beperking, die wat meer wilde bewegen en sporten in de buitenlucht, is nu uitgegroeid tot een vaste schare G-tennissers die elke zaterdagmorgen om 11.00 uur bij TV Rijnhuyse op de baan staan voor een lekker potje tennis.

“Maar er is ruimte voor meer G-spelers”, laat Bart van Essen enthousiast weten. Hij is clubtrainer en vanaf het eerste moment betrokken bij het opzetten van een afdeling G-tennis bij TV Rijnhuyse. “Er is nu een groep van ongeveer 10 G-tennissers. Niet iedereen is er élke zaterdag, dus met onze groep vaste vrijwilligers, is 15, of 20 ook geen enkel probleem. Vandaar ook de open dag.”

Beweging extra belangrijk
Bij TV Rijnhuyse kreeg Bart ooit de vraag voorgelegd van een lid of hij ‘niet eens aan de slag kon met zijn zoon’. Bart van Essen deed dat en begreep onmiddellijk dat wellicht meer spelers hierop zaten te wachten, omdat vaak juist voor hen wat extra beweging soms heel belangrijk is.

Om zo de drempel zo laag mogelijk te maken, werd met de toenmalige voorzitter bedacht dat bij een ‘G-lidmaatschap’ (gereduceerd tarief van 110 euro) óók gratis tennislessen zijn inbegrepen. En afgezien van de vakanties, staat er inmiddels elke zaterdagochtend een grote groep G-tennissers met veel plezier op de baan.

Of, als er in het uiterste geval niet getennist kan worden door weersomstandigheden, dat er wordt gewandeld in de sneeuw, of spelletjes worden gedaan in de kantine. “Want niet laten doorgaan, leidt vaak tot teleurstelling. Ook bij mij,” lacht Bart.

Ook benieuwd?
Weet je iemand die hier misschien wel voor in aanmerking komt? Kom 16 maart tussen 11.00 en 13.00 uur langs om kennis te maken met de club en de vaste groep spelers. Een uitgelezen mogelijkheid, omdat tegelijkertijd de finales worden gespeeld van het jeugdtoernooi. Het wordt sowieso een feestelijke dag.

TV Rijnhuyse ligt lifgt aan Rond Het Fort 12 in Nieuwegein. Er zijn parkeerplaatsen, maar het kan wat drukker zijn in verband met finales jeugdtoernooi.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk