Blauwe brug en Geinbrug tijdelijk afgesloten

Omdat de slijtlagen van de Blauwe brug bij begraafplaats Noorderveld en de Geinbrug bij Parkhout vervangen worden, zijn beide bruggen afgesloten voor alle verkeer tijdens de krokusvakantie. De Blauwe brug wordt vanaf 20 februari tot en met 24 februari afgesloten. De Geinbrug wordt afgesloten vanaf 20 februari tot en met 27 februari. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid met omleidingsborden. De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente uitgevoerd. Om de overlast voor het woon-werkverkeer zoveel mogelijk te beperken, wordt het werk uitgevoerd in de vakantieperiode.

In deze periode is de brug dag en nacht afgesloten voor al het verkeer. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de begraafplaats Noorderveld. De bushalte Noorderveld vervalt en de dichtstbijzijnde bushalte is dan Plettenburgerbaan/Martinbaan (Circa 750 meter van begraafplaats Noorderveld).

De slijtlaag van beide bruggen wordt om de vijftien jaar vervangen. De werkzaamheden bestaan uit het affrezen van de bestaande slijtlaag en het opnieuw aanbrengen van een verse slijtlaag. De nieuwe laag moet goed drogen voordat deze in gebruik wordt genomen. Vandaar dat de brug voor de aangegeven periode blijft afgesloten.

Connexxion heeft een aangepaste route waarbij een aantal bushaltes vervalt. Lijnen 65 en 66 rijden niet via Westraven en Huis de Geer naar Plettenburg maar via de Laagravenseweg/Plettenburgerbaan. De haltes van lijn 74 op de Buizerdlaan-Roerdomplaan en Henri Dunantlaan vervallen. Reizigers naar/van het kantorengebied Poort van Nieuwegein kunnen gebruik maken van de bushalte ‘Poort van Nieuwegein’, waar lijn 74 niet meer stopt, maar wel de lijnen 46, 104 en 291.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk