Katern

Blauwalg in Batau

In Batau is blauwalg aangetroffen in het oppervlaktewater. Het gaat om de vijver langs de Mispelgaarde, Moerbeigaarde,  Walnootgaarde, Bieslookgaarde en Koriandergaarde. Als mensen en dieren in contact komen met het water, kunnen zij ziek worden. Daarom heeft de gemeente er waarschuwingsbordjes geplaatst.

Blauwalgen zijn bacteriën die van nature voorkomen in het oppervlaktewater. Als de watertemperatuur stijgt, stijgt ook de hoeveelheid voedingsstoffen in het water en dit leidt tot sterke groei van algen. Sommige blauwalgen produceren gif, vooral wanneer het langere tijd warm weer is. Als mensen water met blauwalg binnen krijgen, kan dat o.a. maag- en darmklachten veroorzaken. Contact met het water kan leiden tot huidirritatie zoals jeuk en rode vlekken.

Het waterschap probeert door middel van het aanvoeren van vers water het probleem op te lossen. Hier moet wel voldoende water voor beschikbaar zijn.

Vermijd contact met het besmette water en zorg dat huisdieren er niet mee in aanraking komen. Komt u toch in aanraking met het water was dan de handen en/of neem een douche. Meer informatie: www.hdsr.nl.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren