Bladcampagne begin november weer van start in Nieuwegein

Begin november wordt er weer gestart met de bladcampagne in de gemeente Nieuwegein. Eerst worden alle hotspots gedaan, dit zijn plekken op doorgaande wegen met veel blad. Daarna worden alle doorgaande wegen gedaan. Er rijden 2 grote veegwagens en een kleine veegwagen die onder andere op de fietspaden en in de tunnels kan vegen. Als al het blad gevallen is, maken de beheerders wijk voor wijk schoon. Er is ondersteuning van bladblazers. Om zo efficiënt mogelijk te werken, wordt steeds een aaneengesloten gebied schoongemaakt. Het is niet mogelijk om even een hoopje in een andere wijk mee te nemen in verband met reistijd.

Bladeren laten liggen
In uw eigen tuin kunt u ook de bladeren laten liggen op plekken waar u er geen last van heeft. Dat is goed voor de bodemlaag en de biodiversiteit. Als de bladeren vergaan, voeden ze de grond, waardoor planten beter kunnen groeien. Bladeren laten liggen helpt ook mee om uitdroging te voorkomen van de bodem. Daarnaast bieden de bladeren een warme schuilplaats voor kleine dieren tijdens koude dagen.

Bladkorven
In alle wijken zetten we in bladkorven neer. Dit jaar zijn dat er 71 in heel Nieuwegein. De gemeente Nieuwegein plaatst de bladkorven in de eerste week van november. In de korven mag u bladafval gooien. Deze zullen regelmatig geleegd worden. De locaties van alle bladkorven kunt u vinden op de website van de gemeente Nieuwegein. De locaties zijn zorgvuldig gekozen op basis van onder andere bereikbaarheid, hoeveelheid bladafval en we be- oordelen ook jaarlijks de aanvragen van inwoners.

Medewerkers van de gemeente voeren de bladcampagne uit. Om zo efficiënt mogelijk te werken, worden op centrale locaties tijdelijke bladinzameldepots opgezet. De gemeente Nieuwegein komt die geregeld legen met een vrachtwagen met autolaadkraan.

Foto’s
Heeft u leuke foto’s mb.t. de herfst? Stuur deze dan naar onze redactie, dan maken wij zoals ieder jaar weer een leuke collage in onze wekelijkse nieuwsbrief. Foto’s met ene regeltekst mogen naar: redactie@pen.nl. Doet u mee?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk