Bladcampagne begin november weer van start in Nieuwegein

Begin november wordt er weer gestart met de bladcampagne in de gemeente Nieuwegein. Eerst worden alle hotspots gedaan, dit zijn plekken op doorgaande wegen met veel blad. Daarna worden alle doorgaande wegen gedaan. Er rijden 2 grote veegwagens en een kleine veegwagen die onder andere op de fietspaden en in de tunnels kan vegen. Als al het blad gevallen is, maken de beheerders wijk voor wijk schoon. Er is ondersteuning van bladblazers. Om zo efficiënt mogelijk te werken, wordt steeds een aaneengesloten gebied schoongemaakt. Het is niet mogelijk om even een hoopje in een andere wijk mee te nemen in verband met reistijd.

Bladkorven
Verdeeld over de wijken zullen binnekort ook bladkorven geplaatst worden. Hier mag u het blad van de stoep en straat ingooien, ook blad van de tuin mag erbij, het overige groenafval gooit u in de groene kliko. Ieder jaar worden de aantallen en locaties opnieuw vastgesteld in de herfst. De gemeente kijkt dan wel of het veilig is en of de bladkorf goed bereikbaar is. U kunt wel alvast voor volgend jaar een aanvraag doen voor een bladkorf in uw straat. Dit is echter geen garantie dat deze geplaatst gaat worden. Op dit moment is het maximum bereikt.

Medewerkers van de gemeente voeren de bladcampagne uit. Om zo efficiënt mogelijk te werken, worden op centrale locaties tijdelijke bladinzameldepots opgezet. De gemeente Nieuwegein komt die geregeld legen met een vrachtwagen met autolaadkraan.

Foto’s
Heeft u leuke foto’s mb.t. de herfst? Stuur deze dan naar onze redactie, dan maken wij zoals ieder jaar weer een leuke collage in onze wekelijkse nieuwsbrief. Foto’s met ene regeltekst mogen naar: redactie@pen.nl. Doet u mee?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren