Bladcampagne

Begin november is er gestart met de bladcampagne. Eerst worden alle hotspots gedaan, dit zijn plekken op doorgaande wegen met veel blad. Daarna worden alle doorgaande wegen gedaan, van noord naar zuid. Er rijden 2 grote veegwagens en een kleine veegwagen die onder andere op de fietspaden en in de tunnels kan vegen. Als al het blad gevallen is, maken de beheerders wijk voor wijk schoon. Er is ondersteuning van bladblazers. Om zo efficiënt mogelijk te werken, wordt steeds een aaneengesloten gebied schoongemaakt. Het is niet mogelijk om even een hoopje in een andere wijk mee te nemen in verband met reistijd.

Er staan dit jaar 39 bladkorven verdeeld over de wijken. Hier mag u het blad van de stoep en straat ingooien, ook blad van de tuin mag erbij, het overige groenafval gooit u in de groene kliko. Er komen dit jaar geen nieuwe locaties meer bij. Ieder jaar worden de aantallen en locaties opnieuw vastgesteld in de herfst. U kunt wel alvast voor volgend jaar een aanvraag doen voor een bladkorf in uw straat. De gemeente kijkt dan wel of het veilig is en of de bladkorf goed bereikbaar is. De gemeente zorgt voor het legen van de korven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren