Meer ruimte voor fietsers op Noordstedeweg

De kruising Noordstedeweg-Herenstraat-Doorslag wordt begin volgend jaar verbreed. Door het fietspad te verleggen kunnen de opstelstroken voor de wachtende fietsers breder en langer worden. Het verleggen van het fietspad maakt de oversteek ook overzichtelijker. Dit is één van de maatregelen die uit de evaluatie komt om het fietspad langs de Noordstedeweg veiliger te maken. Wethouder Peter Snoeren: “Ik denk dat we met deze maatregelen het meest optimale kunnen bereiken en ik ben blij dat we nu snel kunnen starten met de uitvoering.”

Samen met een klankbordgroep van betrokken bewoners, ondernemers en belangengroepen heeft de gemeente afgelopen half jaar een evaluatie uitgevoerd van de nieuwe inrichting van de regionale fietsverbinding Binnenstad. Na een eerste brainstorm in juli heeft een adviesbureau alle suggesties kritisch bekeken en een voorstel gedaan voor verbetering. Dit voorstel is besproken met de klankbordgroep op donderdag 2 oktober 2014. Hoewel helaas niet alle knelpunten opgelost kunnen worden konden de aanwezigen zich vinden in het voorstel voor verbetering. De maatregelen kunnen uitgevoerd worden met het budget dat Bestuur Regio Utrecht beschikbaar had gesteld voor dit project.

De komende periode worden er nog een aantal ingrijpende maatregelen uitgevoerd. Niet alleen de genoemde kruising bij de Doorslagbrug, maar ook de t-kruising bij de Schouwstede wordt gewijzigd. Door het fietspad meer naar het zuiden te verleggen, wordt er meer ruimte gecreëerd voor bussen om te wachten voordat zij de Noordstedeweg op kunnen draaien, zonder het fietsverkeer te hinderen. Bij de rotonde Sluyterslaan-Noordstedeweg wordt het middeneiland vergroot om zo de rijstroken smaller te maken. Dat maakt de afwikkeling van het verkeer over de rotonde veiliger. En bij het Cals College wordt het twee-richtingenfietspad vanaf de Meentwal verlengd tot de in-/uitgang van de (noordelijke) fietsenstalling.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk