Bladafval met bladcampagne opgeruimd

Om de overlast van de vallende bladeren in de straten te beperken, start de gemeente op maandag 1 november met de bladcampagne. Vooruitlopend is al gestart met het opruimen van bladafval. De bladcampagne bestaat uit het plaatsen van bladkorven in de wijken en planmatig ruimen van het bladafval. Daarbij worden alle hotspots (waar veel blad valt), hoofdroutes en fietspaden vanwege de veiligheid als eerste schoongeveegd. Vervolgens komen alle wijken aan de beurt. Iedere straat wordt bladvrij gemaakt. Vanwege de planmatige aanpak kunnen niet alle straten tegelijk worden schoongeveegd. Het kan dus even duren voordat het blad in uw straat wordt opgeruimd. De bladcampagne duurt afhankelijk van het weer circa zes weken.

Omdat de proef met de bladkorven vorig jaar goed is verlopen, plaatst de gemeente opnieuw bladkorven. Deze worden uitgezet vanaf maandag 1 november. Het gaat om de volgende straten: Herbergdrift, Vuurvliegweide, Dokter Buurmanstraat, Prins Hendriklaan, Graaf Johanlaan, Sierduif, Havezaatdrift en de Van der Lecklaan. De bladkorven blijven staan tot 25 december.

Het bladvrij maken van de hotspots, hoofdroutes, fietspaden en wijken wordt uitgevoerd door de medewerkers van gemeente. Om zo efficiënt mogelijk te werken, worden op centrale locaties tijdelijke bladinzameldepots opgezet. Deze worden geleegd door de vrachtwagen met autolaadkraan van de gemeente. Gemiddeld wordt jaarlijks in Nieuwegein circa 700 ton aan blad opgeruimd. Dat zijn 2200 volgeladen veegmachines. Als het nodig is, werkt het team van de bladcampagne ook buiten de reguliere werktijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk