Biologische Boerenmarkt in Vreeswijk

Deze week werd bekend dat het College van B&W van de gemeente Nieuwegein toestemming geeft voor het houden van een Biologische Boerenmarkt (BBV) in Vreeswijk. ( Nieuwegein Zuid) De Biologische Boerenmarkt Vreeswijk is een particulier initiatief. Dit initiatief is enthousiast ontvangen door de winkeliers van Vreeswijk en het Platform Vreeswijk. Zoals het zich nu laat aanzien zal de BBV juridisch onderdak krijgen bij het Platform Vreeswijk. Het Landelijk Platform Biologische Boerenmarkten zal de organisatie adviseren.

Op een Biologische Boerenmarkt, die wekelijks wordt gehouden, wordt een compleet pakket levensmiddelen aangeboden van gecontroleerde biologische kwaliteit (EKO en DEMETER). De nadruk ligt op de verkoop, door de producenten zelf, van verswaren zoals groente & fruit, brood & banket, zuivel en vlees. Op een aantal markten worden behalve voedingswaren ook “non-food” producten, die volgens ecologische principes worden geproduceerd, aangeboden. De Biologische Boerenmarkten hebben een specifieke eigen sfeer en worden door de consumenten als erg gezellig ervaren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: