Bijzondere viering Koninginnedag in Vreeswijk

Koninginnedag wordt op woensdag 30 april van 09.00 – 16.00 uur in het autovrije gebied “tussen de bruggen en sluizen” gevierd met een grootse vrijmarkt, veel kinderactiviteiten en nog veel meer activiteiten voor elk wat wils, waarbij veel muziek o.a. bij de gezellige terrassen aan het water. Iedereen, die zijn spulletjes wil verkopen, kan op 30 april vanaf 0.00 uur een gratis plekje opzoeken. Om de gebeurtenissen in Amsterdam tijdens de Vrijmarkt te kunnen volgen, staat er op het plein aan het einde van de Margrietstraat een groot TV-scherm met een rechtstreekse tv-uitzending. Ook op enkele plaatsen in het gebied zijn tv-toestellen met tv-uitzendingen opgesteld. Niets is te veel geweest voor de Oranjevereniging Vreeswijk om van deze bijzondere dag een Oranjedag te maken, dus de moeite waard om naar deze Vrijmarkt te komen.

Wat is er zoal te doen: Bierkratten stapelen bij Dagwinkel Vreeswijk naast Dorpsstraat 10 en Kinderkermis op de Prins Hendriklaan. Waterbal lopen in de Oude Sluis, een fietsstuntshow in de Beatrixstraat, waarbij kinderen kunnen meedoen. Springen op het luchtkussen voor KIKA op de Julianaweg, SUMO-worstelen in de Prins Hendriklaan voor groot en klein. Op de Oude Sluis Koninklijk schaken en voor de kleintjes schminken. Met de Star Wars van de kostuumvereniging Dutch Garrison op de foto. U komt ze in het gebied vast wel tegen. Een glazenwasserwedstrijd bij Visser Electro, ieder uur een demonstratie Waveboarding op het water bij de Helling. Speciaal voor de kinderen op het schoolplein van de Willem-Alexanderschool ieder heel uur de grote show van Jim Ketting Olivier met spectaculaire illusies, dans en magic.

Als klap op de vuurpijl en als afsluiting van deze bijzondere dag groots vuurwerk op de uiterwaarden van de Lek Dit vuurwerk wordt de bevolking van Vianen en Nieuwegein aangeboden door beide gemeenten. Het vuurwerk is te zien vanaf de Lekdijk tussen de Oude Sluis en de kazemat aan de Voorhavendijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk