Bijzondere verkeerslessen op Julianaschool

Alle groepen van de Koningin Julianaschool uit Nieuwegein kregen dinsdag 2 of woensdag 3 oktober bijzondere verkeerslessen. De school deed mee aan het verkeersprogramma ‘Streetwise’ van de ANWB.

De verkeerslessen zijn afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. Groep 1-2 kreeg de les ‘Toet Toet’, van hun eigen juffrouw. Ze leerden verkeersgeluiden herkennen en ze hebben het oversteken op een oversteekplaats geoefend. De kinderen van groep 3 en 4 leerden in de gymzaal veilig oversteken. Bij deze les ‘Blik en klik’ gebruikten de medewerkers van de ANWB twee grote opblaasauto’s en een gele elektroauto.

Alle kinderen en leerkrachten waren enthousiast over de lessen. Sanne Kievit uit groep 3: ‘’Het was een hele leuke dag. Ik heb geleerd dat je in de auto echt je gordel om moet doen.’’ Martine Spreeuw, waarnemend directeur van de Julianaschool: ‘’Dit jaar hebben we een project ‘Veilig door het verkeer’, waar de kinderen twee weken mee bezig zijn. De Streetwiselessen van de ANWB passen heel goed in dit project. Omdat wij het Utrechts Verkeersveiligheidslabel hebben (UVL) kwamen wij in aanmerking voor dit programma. Onze actieve verkeersouders hebben dit allemaal georganiseerd. De kinderen vonden het heel erg leuk en ze hebben veel geleerd.’’ Het project wordt op woensdag 10 oktober afgesloten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk