Bijzondere ontmoetingen tijdens derde editie ‘Gluren bij de Buren’ Nieuwegein

Afgelopen zondag vond in Nieuwegein ‘Gluren bij de Buren’ plaats. In heel Nieuwegein waren maar liefst 29 tuinen gevuld met lokale artiesten die 87 optredens gaven. Uit de enthousiaste reacties van bezoekers en deelnemers heeft de organisatie kunnen concluderen dat de derde editie een overweldigend succes was! Onze videograaf Jos van Vogelpoel struinde met zijn camera door enkele tuinen en terrassen en maakte o.a. bovenstaand videoverslag van een optreden van Pep Talk op Fort Vreeswijk. Ook was Jos aanwezig op de Museumwerf bij het Bredero Kwintet en bij de Biscuits in een tuin in Galecop.

Van Batau Noord tot Vreeswijk, van Doorslag tot Galecop; heel Nieuwegein stond in het teken van ‘Gluren bij de Buren.’ Van ‘Spoken Word’ tot swingende muziek, het publiek trof van alles wat. Programmamaker Chelsi Maas: “Ieder editie laat Nieuwegein weer zien wat ze allemaal in hun mars hebben. Acts van de bovenste plank stonden te schitteren op het podium.”

Elke act trad gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende tuinen in routes waren onderverdeeld, was het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. Dit heeft gezorgd niet alleen voor een mooie en gevarieerde artistieke dag, maar ook voor bijzondere ontmoetingen met niemand minder dan… je eigen buren.

‘Gluren bij de Buren’ en ‘Struinen in de Tuinen’ vonden voor het eerst tegelijk in 33 gemeenten plaats. De datum voor de 2022-edities is alvast geprikt met op zondag 13 februari ‘Gluren bij de Buren’ en op zondag 3 juli ‘Struinen in de Tuinen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren